ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη.

Ημέρα προβολής 21/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 2 κυδώνια  
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. κανέλλα    
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ½  φλ. γάλα
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί και τη μαρμελάδα.  Όσο ζεσταίνεται το κρασί ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαρμελάδα και προσθέτουμε τα κυδώνια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και γάλα. Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, τη βανίλια, τριμμένο γαρύφαλλο, κανέλλα, και μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.  
Σε ένα επίπεδο ταψί ή σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αφού το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, απλώνουμε το μείγμα και από πάνω προσθέτουμε τα κυδώνια, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα μας.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα, στους 175 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
Σερβίρουμε βρέχοντας το κέικ με το ζουμάκι από το κρασί και τη μαρμελάδα δαμάσκηνο στο οποίο έβρασαν τα κυδώνια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.