ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία Προβολής: 21/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. μαργαρινη Βιτάμ
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 3 κ.σ. κακάο & επιπλέον για τη διακόσμηση
  • 2-3 κ.σ. κονιάκ
  • ½  κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 πακ. μπισκότα πτι-μπερ
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, το οποίο έχουμε κοσκινίσει. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο σοκολατένιο μείγμα, προσθέτοντας και τα φιστίκια Αιγίνης. Κρατάμε λίγα φιστίκια για το γαρνίρισμα.

Στρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

Ξεφορμάρουμε εύκολα τον κορμό σε μια πιατέλα χάρη στη μεμβράνη. Διακοσμούμε σπάζοντας από πάνω μπισκότα, φιστίκια Αιγίνης, κακάο και ζάχαρη άχνη.

Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια, αφού έχουμε αφήσει τον κορμό για μισή ώρα εκτός ψυγείου για να κοπεί πιο εύκολα και να φαγωθεί πιο ευχάριστα!