ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΕΝΕΖΟΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ (QUESILLO VENEZOLANO)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Marko Rossi
ΥΛΙΚΑ
Για την καραμέλα:
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. νερό
Για την κρέμα:
  • 5 αβγά
  • 320 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
  • 160 ml γάλα φρέσκο 
  • 160 ml Αrla κρέμα γάλακτος
  • 1 σφην. μαύρο ρούμι
  • ½ λοβό βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια  φόρμα του κέικ, ανακινούμε μέχρι να καλύψει τα τοιχώματα της φόρμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο γάλα, το ρούμι, την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Βάζουμε σε ένα ταψί νερό, τόσο όσο να καλύπτει τα ¾ της φόρμας, και ψήνουμε την κρεμ καραμελέ στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα.
Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.