ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22 Ή 24 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ BROWNIE:
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ:
180 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
100 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΣΙΟΥΣ:
100 ΓΡ. ΚΑΣΙΟΥΣ ΨΗΜΕΝΑ ΑΝΑΛΑΤΑ
20 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ML ΓΛΥΚΟΖΗ
70 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ:
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
10 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
EKTEΛΕΣΗ
Για το σοκολατένιο brownie:
Βάζουμε δυο μικρά κατσαρολάκια με λίγο νερό σε μέτρια φωτιά και πάνω σε κάθε κατσαρολάκι τοποθετούμε από ένα ανοξείδωτο μπολ, έτσι ώστε να μην ακουμπά ο πάτος τους την επιφάνεια του νερού.
Στο πρώτο κατσαρολακι βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και στο δεύτερο τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε στο μπεν μαρι μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, στη λιωμένη κουβερτούρα τον κρόκο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στο δεύτερο μπεν μαρί με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε τον κρόκο και τα ασπράδια.
Για τα καραμελωμένα κάσιους:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το γάλα και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια σφικτή καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κάσιους, ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν, τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν. Σημαντικό είναι η όλη διαδικασία να γίνει προσεκτικά και γρήγορα, γιατί η καραμέλα καίει, αλλά σκληραίνει πολύ γρήγορα.
Βρέχουμε μια λαδόκολλα και τη σκουπίζουμε από τα νερά. Έπειτα τη βουτυρώνουμε και τη στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας κουβερτούρας στη φόρμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας με φιστικοβούτυρο σε διάφορα σημεία και κάνουμε σχέδια με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα σιλικόνης, να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το brownie, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
Για την σαντιγί:
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε το σοκολατένιο brownie, με την σαντιγί και τα καραμελωμένα κάσιους.