ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΓΙΑ 70 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
750 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
200 ML ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
- ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
10 ΓΡ. ΣΟΔΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ (ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ)
400 ΓΡ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΚΑΝΕΛΛΑ
Για τα σκαλτσουνάκια
Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας τα τριμμένα καρύδια με τη μαρμελάδα ροδάκινο.
Για τη ζύμη βάζουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο, το λευκό ξηρό κρασί και τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα και το τριμμένο γαρύφαλλο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά κομμάτια τη ζύμη, τα ανοίγουμε και μοιράζουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τα σκαλτσουνάκια τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σερβίρουμε.