ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Nόη Ιωαννίδου
Ημέρα προβολής 28/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 50 γρ. βρώμη
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 50 γρ. ταχίνι
Για την κρέμα:
- 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα light
- 300 γρ. Arla κρέμα γάλακτος light
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα & χυμό από 2 λάιμ
- 15 γρ. ζελατίνη
- 5-6 σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου
Για τη μαρμελάδα:
- 8 αχλάδια
- 5-6 σύκα αποξηραμένα
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 50 γρ. ζάχαρη
- 120 ml κρέμα βαλσαμικού με σύκο Κalamata Papadimitriou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό, να μαλακώσουν για 2 λεπτά.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη, το λιωμένο βούτυρο με το ταχίνι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη ζελατίνη με το άρωμα αμυγδάλου. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από λάιμ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Μουλιάζουμε τα σύκα σε χυμό πορτοκαλιού, καθαρίζουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα κόβουμε σε φέτες.
Σιγοβράζουμε τα αχλάδια και τα μουλιασμένα σύκα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου με σύκο και τα αφήνουμε να γλασάρουν για 1 λεπτό.
Τοποθετούμε τα αχλάδια πάνω στην κρέμα, αφού κρυώσουν. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με άρωμα σύκο.