ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αγγελική Δρούλια
Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 lt κατσικίσιο γάλα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 ποτ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3-4 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. κανέλα
- 6 αβγά
- 1 βανιλέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε στο μίγμα τη μαργαρίνη, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε να βράσει ώσπου να δέσει η κρέμα μας και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και όταν το μίγμα γίνει χλιαρό τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200 βαθμούς και ψήνουμε τη γαλόπιτα σε λαδωμένο ταψί για 50-60 λεπτά.
Λίγη ώρα πριν βγάλουμε τη γαλατόπιτα από το φούρνο πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι. Ρίχνουμε κανέλα για το σερβίρισμα.