ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Λάμπρο Απόστολο Καπετανάκη
ΥΛΙΚΑ
  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες 
  • ¼ φλ. βούτυρο Lurpak 
  • ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. καρύδια
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ 
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.σ. κράνμπερις
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πατάτες ολόκληρες στον φούρνο, για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ή τις βράζουμε σε κυβάκια με λίγο νερό, για 15 λεπτά. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. 
Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες γλυκοπατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια χοντροκομμένα, το φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, το άρωμα βανίλιας, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και τα κράνμπερις. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. 
Ψήνουμε το γλυκό, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κράνμπερις.