ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημέρα προβολής 20/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 ποτήρια ή φλ. του καφέ
- 2 μέτρια αβγά
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 4 κ.γ. σκόνη καφέ εσπρέσσο στιγμής
Για την κρέμα τυριού:
- 500 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 500 ml Arla κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. ρούμι ή λικέρ καφέ
Για τη διακόσμηση:
- 150 ml Arla κρέμα γάλακτος
- Σκόνη κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη. Αφού βράσει το σιρόπι, για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ρούμι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Για την κρέμα:
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής και αφράτη κρέμα.
Έπειτα χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ χειρός. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει το μείγμα.
Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι ζελατίνες. Ρίχνουμε την κρέμα τυριού στο μείγμα των αβγών χτυπώντας με το μίξερ για να ενωθούν και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης και την σκόνη του καφέ εσπρέσσο, χτυπώντας για λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη μους στα φλιτζάνια του καφέ ή σε χαμηλά ποτήρια με ένα κουτάλι ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνοντας λίγο κενό από πάνω. Στη συνέχεια τη βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει. Μοιράζουμε από πάνω την σαντιγί και αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και οι μους είναι έτοιμες.