ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία Προβολής: 7/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • 7 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ¼ κ.γ. κανέλλα 
  • 10-15 μπισκότα γεμιστά με βανίλια 
  • 250 γρ. φυτική κρέμα

Για το σιρόπι σοκολάτας:

  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. κακάο 
  • 1/4 κ.γ. κανέλα 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα αδειάζουμε το εβαπορέ γάλα, τα 250 γρ μαργαρίνη με βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 

Βάζουμε ίση ποσότητα νερού με το γάλα εβαπορέ που βάλαμε, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις για να μη μας κόψει το κορν φλάουρ και να αρχίσει να δένει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφείνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε 2-3 κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να πάνε τα μπισκότα παντού και αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι απλώνοντάς το ομοιόμορφα. 

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-25 λεπτά για να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα σε κρύο σκεύος (το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο), μαζί με 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια.  

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην τούρτα (χωρίς να τη βγάλουμε από το τσέρκι) και κάνουμε σχέδια με το πηρούνι.  

Βάζουμε την τούρτα στη συντήρηση για άλλα 20’ πριν την κόψουμε.

Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερο και το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις διαλυθούν όλα τα υλικά τότε ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο αλατάκι για να ενισχύσουμε τη γεύση και από τη στιγμή που πάρει την πρώτη βράση περιμένουμε ακριβώς 3 λεπτά και απόσυρουμε αμέσως από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να γυαλίσει το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Το σιρόπι διατηρείται μέχρι και για 1-2 μήνες στο ψυγείο.

Περιχύνουμε με το σιρόπι την τούρτα της σοκολάτας , διακοσμούμε με ένα δυο άνθη καμέλιας και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.