ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Αλβανίδη
Ημερομηνία προβολής 17/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 τσουρέκι μπαγιάτικο
- 2 φλ. καρύδια
- 1 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού
- 1 σφην. ρούμι
- 200 γρ. Flora με 25% βούτυρο
- 5 κ.σ. κακάο
- 300 γρ. κουβερτούρα
- Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. πιπέρι Σετσουάν σε κόκκους
- 1 σφην. σπορέλαιο
Σερβίρουμε με παγωτό Carte d’Or Μπανάνα – Σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Τρίβουμε σε ψίχουλα το τσουρέκι σε μπλέντερ, ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη μαζί με το τσουρέκι, τα καρύδια, το ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας, τους κόκκους πιπεριού σετσουάν που έχουμε σπάσει. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και το κακάο. Ζυμώνουμε το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεί η ζύμη και να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα καρφώνουμε σε καλαμάκια, τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, τρίβουμε μέσα μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε κόκκους πιπεριού σετσουάν που έχουμε σπάσει και 1 σφην. σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα ή τις αλείφουμε με μια μαρίζ και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό μπανάνα – σοκολάτα.