ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ (FESENJAN)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αύρα Παπαθανασίου

Ημέρα προβολής 25/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 1 κοτόπουλο  
  • 1 κύβο κότας Knorr
  • 500 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κουρκουμά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ροδιού
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο αλεσμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε νερό μαζί με ένα κύβο κότας. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα, το ψιλοκόβουμε και κρατάμε το ζουμί του. Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το καρύδι, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ζωμό από το κοτόπουλο και το χυμό ροδιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, σκεπασμένο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 20 λεπτά. Ελέγχουμε την ισορροπία των γεύσεων και σε περίπτωση που είναι ξινό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.