ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μερίδες
  • 2 φύλλα κουρού 
  • 150 γρ. σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Ifantis 
  • 4 φέτες τυρί Havarti
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • ½ lt γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: 
Φτιάχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μια απλή βάση μπεσαμέλ (roux), ανακατεύοντας με ένα σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα και το μοσχοκάρυδο. 
Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα κεραμικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα στη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος και το havarti κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, για 10 λεπτά.
 
Κόβουμε το φύλλο κουρού στα τέσσερα. 
Βάζουμε ένα κομμάτι κουρού στο ταψί, το γεμίζουμε με τη γέμιση, το στρίβουμε γύρω – γύρω, σε σχήμα πεϊνιρλί και τυλίγουμε τις δύο άκρες. 
Ψήνουμε τα πεϊνιρλί, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.