
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
250 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
80 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
30 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με νερό.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε πιπέρι και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε το μπλε τυρί Δανίας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.