ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 24/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 12 φέτες ζαμπόν χωρίς γλουτένη Ifantis
- 250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 ½ φλ. καστανό ρύζι
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 φλ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- ½ φλ. Lactofree
- 3 αβγά
- Σαλάτα πράσινη (για το σερβίρισμα)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το καστανό ρύζι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν χωρίς γλουτένη. Βάζουμε το καλαμπόκι, το καστανό ρύζι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το lactofree και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά το μείγμα με το ζαμπόν χωρίς γλουτένη και το ρύζι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ενιαίο μείγμα μέσα σε ένα ταψί, βουτυρωμένο, και πιέζουμε την επιφάνεια για να είναι ομοιόμορφη.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε το κέικ χωρίς γλουτένη με πράσινη σαλάτα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.