ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Pastry Chef Κρίτωνα Πούλη


Σερβιρισμένο σε φλιτζάνια του καπουτσίνο, αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι είναι ιδανικό για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες

Ημερομηνία Προβολής: 8/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 32% λιπαρά
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 40-60 γρ. καφέ nescafe

Για τη σαντιγί:

  • 1 lt κρέμα γάλακτος
  • 30-50 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη για να φτιάξουμε τη σαντιγί. Για να πετύχει η σαντιγί, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο και να δουλευτεί σε μέτρια ταχύτητα. Όταν σφίξει και στέκεται την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα: βάζουμε τα 400 γρ. της κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τον στιγμιαίο καφέ (τη σκόνη) και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει ομοιόμορφα η σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις γίνει χλιαρό το μείγμα προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και το μοιράζουμε σε μπωλάκια ή φλιτζάνια του γαλλικού καφέ. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.

Σερβίρουμε με τη σαντιγί.