ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Καλατζή

Ημερομηνία προβολής 05/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 μερίδες)
Για τη βάση:

  • 125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ 
  • 80 γρ. Flora με 25% βούτυρο 
  • 30 γρ. αλεύρι 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 15 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 2 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα 
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά Δωδώνη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 κρόκο αβγού

Για την επικάλυψη:

  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • Μαρμελάδα μύρτιλο ή δαμάσκηνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι όσο να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τα σποράκια της βανίλιας. Τέλος ρίχνουμε τον κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αναμειγνύουμε απαλά τη σαντιγί με την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση που έχουμε αφήσει να κρυώσει και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
Αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στο τσιζκέικ μας. Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο αφού απλώσουμε την μαρμελάδα πριν σερβίρουμε.