ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο
Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 70 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 3 λεμόνια
- 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 1 λιτρο ανθρακούχο νερό
- Παγάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λεμόνια κομμένα σε φέτες, το τζίντζερ με την φλούδα του κομμένο σε φέτες και τις σταφίδες. Βράζουμε για 8-10 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο να κρυώσει. Σε μία μεγάλη κανάτα βάζουμε το σιρόπι, παγάκια και το ανθρακούχο νερό και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Εναλλακτικά κρατάμε το σιρόπι στο ψυγείο και σερβίρουμε σε ποτήρι όπως και την συμπυκνωμένη βυσσινάδα: δυο δάχτυλα σιρόπι τσιτσιμπύρας [ή περισσότερο αν θέλουμε πιο πλούσια και γλυκιά γεύση], πάγο και ανθρακούχο νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι!