ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Αθηνά Πάνου

Ημέρα προβολής 06/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 120 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Μαρμελάδα βατόμουρο (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι (ανακατεμένο με τη βανίλια σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι) και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους περίπου 5εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.
Βγάζουμε τα whoopie pies από το φούρνο, και τα αφήνουμε στο ταψί 5 λεπτά πριν τα σηκώσουμε, για να μην σπάσουν.
Αφού κρυώσουν καλά, τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα βατόμουρο.