ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ημέρα προβολής 20/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αβγά
- 330 γρ. ρόφημα γάλακτος Αrla Lactofree
- 1 λοβό βανίλιας
- 500 γρ. φράουλες
- 1 φρέσκια βανίλια
- Χυμό & ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 σφην. μαύρο ρούμι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
EKTEΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φράουλες και τη βανίλια και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε το ξύσμα από πορτοκάλι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλλας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, το λοβό βανίλιας, το μαύρο ρούμι και περιχύνουμε τα φρούτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το lactofree, τους κρόκους αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο τα pancakes, για 2 περίπου λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Σερβίρουμε τα pancakes και από πάνω προσθέτουμε τα ψητά φρούτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.