ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Πόλυ Αντωνιάδη
Ημερομηνία προβολής 14/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. σοκολάτα με 50% κακάο
- 200 γρ. Flora με 25% βούτυρο
- 6 κ.σ. σιρόπι βανίλιας
- 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 75 γρ. αποφλοιωμένο φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
- 150 γρ. φουντούκια
- 60 γρ. ροζ μαρσμέλοους
Για το σιρόπι βανίλιας:
- 150 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. υγρή βανίλια
- Πολύχρωμη τρούφα για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το σιρόπι βανίλιας και τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια και τα μάρσμελοους σε κομματάκια. Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι 30×33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το γλυκό μας. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Μετά το κόβουμε σε μερίδες. Το γλυκό μας διατηρείται για 1 εβδομάδα και εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σιρόπι βανίλιας το βράζουμε για 8 λεπτά περίπου και το διατηρούμε στο ψυγείο για 15 μέρες.