ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Πασκουάλε Λέμπο
Ημερομηνία Προβολής: 26/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
- 10 κρόκους αβγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. ανανά σε φέτες
- 150 ml λικέρ αμαρέτο
- 50 ml λικέρ μαρασκίνο (προαιρετικά)
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κακάο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε έπειτα το μασκαρπόνε, το λικέρ αμαρέτο, το λικέρ μαρασκίνο (αν το χρησιμοποιούμε) και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε χαμηλά και φαρδιά ποτήρια βάζουμε εναλλάξ τις φέτες ανανά και την κρέμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες για να σταθεί η κρέμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.