ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Πασκουάλε Λέμπο

Ημερομηνία Προβολής: 26/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 10 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ανανά σε φέτες
  • 150 ml λικέρ αμαρέτο
  • 50 ml λικέρ μαρασκίνο (προαιρετικά)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κακάο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε έπειτα το μασκαρπόνε, το λικέρ αμαρέτο, το λικέρ μαρασκίνο (αν το χρησιμοποιούμε) και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Σε χαμηλά και φαρδιά ποτήρια βάζουμε εναλλάξ τις φέτες ανανά και την κρέμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες για να σταθεί η κρέμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.