ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE:
600 ML ΧΥΜΟ CRANBERRY Ή ΡΟΔΙ
5 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
300 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ COOKIES ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
350 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
2 ΩΡΙΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
2-3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
4 Κ.Σ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
5 Κ.Σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το trifle:
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον μισό χυμό cranberry, αρκετά καλά. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό cranberry. Βάζουμε τον μισό χυμό στο ψυγείο, για 3 ώρες ή για 20-30 λεπτά στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει και να γίνει ζελέ.
Για την αρωματική κρέμα τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το λοβό βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Κόβουμε σε φέτες το μάνγκο το βάζουμε σε ένα μπολ και το μαρινάρουμε με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι.
Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα για 2-3 δευτερόλεπτα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το σταθεροποιημένο ζελέ σε 1 ή 2 στρώσεις.
Προσθέτουμε από πάνω, σε στρώσεις, λίγη από την κρέμα τυριού, την τριμμένη σοκολάτα και το μαριναρισμένο μάνγκο. Βάζουμε άλλη μία στρώση από την τριμμένη σοκολάτα και την κρέμα τυριού, πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.