ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA (320 ΓΡ.)
3 ΑΒΓΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
6-7 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ )
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον καπνιστό τόνο, τα βρασμένα σφιχτά αβγά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες.
Απλώνουμε δύο μακρόστενα φύλλα κρούστας, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση με τον τόνο και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό.
Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα τονοπιτάκια με ντοματοσαλάτα.