ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Από τον Chef Ιορδάνη Αράπογλου

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
500 ML ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
180 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
225 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ – ΜΠΕΡ
30 ΓΡ. BΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ:
300 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ – ΜΠΕΡ
ΚΑΚΑΟ
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, τα μπισκότα θρυμματισμένα, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει πηχτή η βάση. Τοποθετούμε το μείγμα της βάσης σε ένα τσέρκι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, για 15 λεπτά.

Για τη σαντιγί:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Στο τέλος, προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε πάνω στην κρύα βάση του κορμού, την σαντιγί με τον καφέ εσπρέσσο, πασπαλίζουμε με κακάο, ρίχνουμε θρυμματισμένο μπισκότο και σερβίρουμε.