
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
180 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
70 ΓΡ. ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
180 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
60 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
150 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
4 ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΗΛΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
1/4 Κ.Γ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/3 ΦΛ. ΟΥΙΣΚΙ
3/4 ΦΛ. ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/4 K.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλλα, τα καρύδια, το βούτυρο και ζυμώνουμε, με το φτερό, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε, ομοιόμορφα, τα ¾ ζύμης, σε μια φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο, καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Για τα μήλα:
Στραγγίζουμε τα μήλα από το νερό και το λεμόνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ουίσκι, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, την υγρή βανίλια και το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μισή καραμέλα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα πάνω στην προψημένη ζύμη, ομοιόμορφα, και σκορπάμε σε κομμάτια την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, ενσωματώνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και σερβίρουμε τη μηλόπιτα με το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα και τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και περιχύνουμε με καραμέλα.