ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

450 ΓΡ. ΚΑΝΤΑΪΦΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΑΝΣΕΤΑ FERRANO IFANTIS
300 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΑΒΓΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ML LACTOFREE
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το μπέικον, για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, το μπλε τυρί Δανίας, το σκληρό τυρί, τη mozzarella και το regato. Προσθέτουμε το ψημένο μπέικον και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Ανοίγουμε το πακέτο με το κανταΐφι πάνω από ένα πυρέξ 30×20 εκ. και με τα χέρια χωρίζουμε απαλά το κανταΐφι.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ με ένα πινέλο. Απλώνουμε στον πάτο του το μισό κανταΐφι και το βουτυρώνουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών με το μπέικον και τα απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με την βοήθεια ενός κουταλιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το βουτυρώνουμε. Bάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε το κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.