ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΥΠΑ ΠΕΠΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
Για 6-8 ποτήρια
  • 2 μεγάλα πεπόνια
  • 6 ακτινίδια
  • 6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 λάιμ
  • 15 ml γλυκό κρασί Σάμου
  • 100 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 ματσ. φρέσκια μέντα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 ασπράδια αβγού
  • Φύλλα δυόσμου (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τους σπόρους από το πεπόνι.
Κόβουμε με το parisienne μπαλάκια πεπονιού και το υπόλοιπο πεπόνι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Για τον πουρέ ακτινιδίου: 
Χτυπάμε στο μούλτι τα ακτινίδια με δύο κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε τον πουρέ σε ποτήρια και προσθέτουμε τρία μπαλάκια πεπονιού σε κάθε ποτήρι.
Για τη σούπα πεπονιού: 
Βάζουμε στο μούλτι το μισό πεπόνι, τον χυμό από λάιμ, το μέλι, 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο πεπόνι, το κρασί Σάμου, τα φύλλα μέντας, την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια αβγού με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σούπα πεπονιού και την αναμειγνύουμε με την μαρέγκα.
Προσθέτουμε στα ποτήρια με τον πουρέ ακτινιδίου, την σούπα πεπονιού. Βάζουμε ακόμα 3 μπαλάκια πεπόνι σε κάθε ποτήρι και κομμάτια από ακτινίδιο.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.