ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
20 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΓΡ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
16 ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
50 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
25 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΑΣΙΟΥ:
500 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ SYRAH AΒΑΝΤΙΣ
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
3 ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι κρασιού:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κόκκινο κρασί, την καστανή ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Απλώνουμε μια λαδόκολα και πασπαλίζουμε με την κανέλλα και την καστανή ζάχαρη. Βάζουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας και το πιέζουμε.
Για τη γέμιση:
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα τρίβουμε στο μούλτι. Σπάμε στο γουδί το κάρδαμο με λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το τριμμένο καβουρδισμένο φουντούκι και την καστανή ζάχαρη.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη σφολιάτα. Κόβουμε σε έξι μακρόστενα κομμάτια. Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά και στη συνέχεια, στους 180 βαθμούς, για αλλά 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα ρολάκια σφολιάτας και να ροδοκοκκινήσουν. Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρουμε.