ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ:
130 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
½ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΤΑΧΙΝΙΟΥ:
1 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 Κ.Σ. ΤΑΧΙΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
1/3 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1/2 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τρεις κουταλιές σόδα και τα αφήνουμε για ένα βράδυ.
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μουλιασμένα ρεβίθια, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες (να μην είναι πολύ μεγάλοι γιατί θα διαλυθούν), τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το ντιπ ταχινιού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με το ντιπ ταχινιού και πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και πάπρικα.