ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 28/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 6 πιπεριές κέρατο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 150 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro
- 4 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. μαϊντανός
- 200 γρ. φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλά τις πιπεριές και τις κρατάμε με το κοτσάνι τους ολόκληρες.
Τρυπάμε τις πιπεριές για να μη σκάσουν στο τηγάνιμα και τις τηγανίζουμε ολόκληρες με το κοτσάνι τους στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκάσει η φλούδα τους.
Σβήνουμε με τη σπιτική ντομάτα και προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με καπάκι για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε στο τηγάνι μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο και φέτα κομμένη σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί η φέτα, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Ιδανικά πρέπει να κρυώσει ή να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να βγάλει τα αρώματά του.