ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 3/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 3 αβγά
- ¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 3 φέτες μπέικον καπνιστό Ifantis
- 3 φέτες ψωμί για τοστ
- 2-3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 ντομάτες
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το αλάτι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στο τηγάνι το μπέικον, για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε τις φέτες του τοστ στη μέση και διαγώνια. Στη συνέχεια τις βουτάμε μία μία στο μείγμα με το αβγό και το γάλα και τις στραγγίζουμε ελαφρώς. Έπειτα τις τηγανίζουμε με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σωτάρουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, για 1-2 λεπτά και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πάνω από τις αβγόφετες το μπέικον και τις φέτες ντομάτας.
Σσερβίρουμε τις αβγόφετες ζεστές. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και πιπέρι.