ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Chef Νόη Ιωαννίδου

Ημέρα προβολής 20/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 πατάτες
- 4 φέτες μπέικον πανσέτα Ifantis
- 2 σκελ. σκόρδο
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 κλων. δενδρολίβανο
- 140 γρ. Arla τυρί Ηavarti
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι–πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.
Βάζουμε ανάμεσα σε δύο μαχαίρια, κάθετα, την πατάτα και την χαράζουμε χωρίς να την κόψουμε τελείως.
Λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο, λίγο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα στις σχισμές, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Έπειτα τις βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον, το δενδρολίβανο, το λιωμένο βούτυρο και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τις ψητές πατάτες και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.