
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
12 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
140 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ:
8 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ FERRANO IFANTIS
1 ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
1 ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
100 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ BABY
150 ΓΡ. ΡΟΚΑ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση βάζουμε τα αβγά και τα βράζουμε ακριβώς για 6 λεπτά. Τα κρυώνουμε με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε. Για το πανάρισμα, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε άλλο μπολ την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σε τρίτο μπολ χτυπάμε τρία αβγά με δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Πανάρουμε τα βρασμένα κρύα αβγά πρώτα με το αλεύρι και την πάπρικα. Μετά τα περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στο τέλος από την τριμμένη φρυγανιά με τον μαϊντανό.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο, για 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σαλάτα με σαλάμι αέρος:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα, την κόκκινη λόλα, την πράσινη λόλα, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρόκα, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, το σαλάμι αέρος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σαλάμι αέρος, προσθέτουμε τα παναρισμένα αβγά και το φρέσκο τυρί κρέμα.