ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ME KAΠΝΙΣΤΟ TONO

Από την Chef Κατερίνα Ρεκούνα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ME KAΠΝΙΣΤΟ TONO - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ME KAΠΝΙΣΤΟ TONO

 

2-3 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA

3 KOKKINEΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1/2 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ

ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

25 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ

0,5 LT ΓΑΛΑ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ

ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια και πιπεριες Φλωρίνης με καπνιστό τόνο

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι και τις προψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Για τη γέμιση σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον τόνο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις προψημένες μελιτζάνες. Αφαιρούμε το εσωτερικό από τις πιπεριές Φλωρίνης τις γεμίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και τις βάζουμε στο ταψί.

Για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το ζεστό γάλα. Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε τον κρόκο αβγού, προσθέτουμε το havarti σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την μπεσαμέλ στις μελιτζάνες και ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού BBQ πάνω στις πιπέριες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά και σερβίρουμε.