ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Θέμιδα Καρδιόλακα
Ημέρα προβολής 30/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 2 αβγά
- 2/3 φλ. παρμεζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. γαλέτα
- 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- ½ φλ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
- Αλάτι
Για τη σος:
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1 κ.γ. κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
Ξεβγάζουμε τις ροδέλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τις σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και σε ½ φλ νερό για να μαλακώσουν. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μούλτι το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, βάζουμε τα μυρωδικά, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, στο τέλος ρίχνουμε τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Έπειτα τα τηγανίζουμε, χωρίς να τα αλευρώσουμε, σε καυτό ελαιόλαδο, για 2 λεπτά ή τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά).
Για τη σος:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη μαγιονέζα και το κάρυ.
Σερβίρουμε τα κεφτεδακια με τη σος και γαρνίρουμε με θυμάρι και αλάτι.