ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Χρήστο Νέζο
Hμέρα προβολής 22/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 2 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 κιλά πατάτες
- 4 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- 1 φλ. καρύδια
- ½ φλ. αλεύρι
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 σφηνάκι βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα, για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για 10 λεπτά, μέχρι να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια, αλευρώνουμε τις μελιτζάνες, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε, τη μία δίπλα στην άλλη, σε ένα ταψί.
Τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για τη σκορδαλιά:
Βράζουμε τις πατάτες.
Χτυπάμε στο μούλτι τις μισές βρασμένες πατάτες με το σκόρδο, το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τις υπόλοιπες πατάτες, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια με λίγο γάλα.
Αλατίζουμε το μείγμα με την πατάτα, προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια με το γάλα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο. Βάζουμε από πάνω τη σκορδαλιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε ξανά στο φούρνο, για 20 λεπτά, στους 190 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα.