ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ματίνα Δελητζά
Ημέρα προβολής 29/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 6 ελιές
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Ρίγανη
- Αλεύρι ή νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη ζύμη:
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
- 1/5 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
Πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Έπειτα το διπλώνουμε ρίχνουμε φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο και το τυλίγουμε σε ρολό.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε τον κόθρο.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον κόθρο με τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.