ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΡΟΔΙ & ΞΙΝΟΜΗΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Φουρούλη

Ημερομηνία Προβολής: 16/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 5 γρ. κύμινο
  • 5 γρ. κάρυ
  • 50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ρόδι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 κλων. σέλερι
  • ¼ λάχανου
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Φρέσκο Δυόσμο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια στο νερό για 8-12 ώρες να μουλιάσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα λαχανικά μας, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κάρυ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού και το αγουρέλαιο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ξινόμηλο σε κυβάκια, το ρόδι και προσθέτουμε τη βινεγκρέτ. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και πασπαλίζουμε πάνω από τη σαλάτα.