ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Κοτσάτο
Ημερομηνία προβολής 06/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
Για το χταπόδι:
- 500 γρ. χταπόδι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κ.σ. ξύδι
Για τη σαλάτα:
- 300 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. ελιές
- 4 ντοματίνια
- ½ φλ. αμύγδαλα
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2 – 3 κλων. ματζουράνας
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι με νερό, ξύδι, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και δαφνόφυλλο. Βράζουμε το κριθαράκι όσο να κρατάει λίγο και το κρυώνουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χοντροσπάμε. Κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές. Ψιλοκόβουμε τη ματζουράνα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, τις ελιές, το χταπόδι, το ανθότυρο σε τρίμματα, τη μαντζουράνα, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ματζουράνα.