ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Βιδάλη

Ημερομηνία προβολής 13/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τις φακές:
- 100 γρ. φακές
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
Για το κοτόπουλο:
- 1 κοτόπουλο στήθος (περίπου 300 γρ.)
- ½ καρότο
- 1 κλων. σέλερι
- 2 κ.σ. εστραγκόν φρέσκο
- 80 ml λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για τη σαλάτα:
- 2 αγγουράκια
- 3 ραπανάκια
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κρεμμύδι
- ½ καρότο
- 1 κλων. σέλερι
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για την βινεγκρέτ:
- 10 ml αγουρέλαιο Άλτις
- 5 ml μηλόξυδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές μαζί με 1 καρότο και 1 κρεμμύδι. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, αλλάζουμε νερό και ξαναβράζουμε όσο να κρατάνε. Στραγγίζουμε τις φακές και τις κρατάμε στην άκρη χωρίς το καρότο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σέλερι, το καρότο, και μαρινάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο, το εστραγκόν, το λευκό κρασί και ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 3 ώρες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, τα τελευταία 5 λεπτά γυρνάμε την λειτουργία του φούρνου στο γκριλ.
Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να ψηθεί για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει λίγο προτού ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αγουρέλαιο, μηλόξυδο, τζίντζερ τριμμένο και αλάτι – πιπέρι για την βινεγκρέτ μας. Κόβουμε τα αγγουράκια σε κυβάκια, τα ραπανάκια σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίμματα, αλάτι – πιπέρι. Προσθέτουμε και τις φακές με τα λαχανικά στο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε τη σαλάτα μας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.