ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ, ΡΟΔΙ & ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Εxecutive Chef Βασίλη Μήλιο

Ημέρα προβολής 18/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πράσινη λόλα
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 ματσ. δυόσμο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 100 γρ. απάκι Κρήτης
  • 100 γρ. λαδοτύρι
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 1 πορτοκάλι
  • Σπόρους από 1 ρόδι

      
Για τη βινεγκρέτ:

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. αγουρέλαιο Άλτις
  • 10 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τις πρασινάδες, χωρίς τα κοτσάνια και τις βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το κινέζικο λάχανο και το ραντίτσιο. Βάζουμε το φιλέτο από το πορτοκάλι, το ρόδι, το απάκι και φλοίδες από το λαδοτύρι.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, το ξίδι μπαλσάμικο, το χυμό από πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και αγουρέλαιο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Γαρνίρουμε με ρόδι και τριμμένο καρύδι.