ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 10/02/15.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 3 φινόκιο
- 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό
- 120 γρ. σταφίδες
- 15 ντοματίνια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
- 25 ml κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Κalamata Papadimitriou
- 2 κ.σ. μέλι
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε ακόμα 1 λεπτό.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα σωταρισμένα αμύγδαλα με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.