ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Πέτρο Βρυώνη
Ημέρα προβολής 25/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 γαλλικό μαρούλι
- 100 γρ. Μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 4 αποξηραμένα σύκα
- 15 γρ. κάσιους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια κόβουμετο μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα). Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και το μπλε τυρί Δανίας. Για την αρωματική βινεγκρέτ, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα κάσιους πασπαλίζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.