ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 21/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
(για 4 άτομα)
Για τη σαλάτα:
- 150 γρ. ρόκα
- ½ ματσ. βασιλικό
- 1 αγγούρι
- 1 φέτα καρπούζι
- 4 μεσαίες αραβικές πίτες
Για τη φέτα:
- 200 γρ. φέτα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
- Πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Για το λαδολέμονο:
- 20 γρ. χυμό λεμόνι
- 3 κ.σ. ροδόνερο
- ½ κ.σ σουμάκ ή πάπρικα
- 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για γαρνίρισμα:
- ½ κ.σ. σούμακ
- 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη φέτα σε φέτες (περίπου 1 εκ.) και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού, καστανή ζάχαρη, πιπέρι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όσο ψήνουμε τη φέτα, χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι, ροδόνερο, σουμάκ και ελαιόλαδο.
Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τη ρόκα κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια, το βασιλικό μόνο τα φύλλα, το αγγούρι χωρίς τα σπόρια και κομμένο σε φετούλες και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε τις πίτες μέσα σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε από τη μια μεριά τις τραγανές πίτες σπασμένες με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια, δίπλα τη σαλάτα, στο πλάι το καρπούζι κομμένο σε φέτες τη μια πάνω από την άλλη και δίπλα την ψημένη φέτα το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο, ώστε να παίρνει ο κάθε συνδαιτυμόνας ότι θέλει και να φτιάχνει την ιδανική μπουκιά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το σουμάκ, περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.