ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 05/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 200 γρ. κατεψυγμένο βιολογικό σπανάκι Ifantis
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 200 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 πράσο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ ματσ. μάραθο
  • ½ κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 100 γρ. λευκό ταραμά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα πλένουμε καλά τα χόρτα σε μπόλικο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά. Θέλει προσοχή να μην ταλαιπωρήσουμε πολύ τα χορταρικά κατά την διάρκεια του πλυσίματος. Επίσης δεν τα ψιλοκόβουμε, γιατί οξειδώνονται γρήγορα και χάνουμε πολλές από τις βιταμίνες τους.
Το σπανάκι καλό είναι να το αφήσουμε ½ ώρα εκτός κατάψυξης, για να τον διαχειριστούμε πιο εύκολα στο μαγείρεμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο που έχουμε ψιλοκόψει, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταραμά, το χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. νερό και τον χτυπάμε για να τον αφρατέψουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις καυκαλήθρες χοντροκομμένες και το μάραθο επίσης χοντροκομμένο. Προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο, αν το έχουν πιει τα χόρτα, τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, πιπέρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ζουμάκι από το τηγάνι και το ρίχνουμε στον ταραμά, ανακατεύουμε για να πάρει τη θερμοκρασία των χόρτων ο ταραμάς και τον ρίχνουμε στα χόρτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί ή με μικρές βραστές πατάτες ή με ψάρι ψητό στη σχάρα ή βραστό.