ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Παρίκο
Ημέρα προβολής 25/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 ατομα
- 800 γρ. σπαράγγια
- 150 γρ. κινόα
- 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Δυόσμο φρέσκο
- Κρέμα βαλσαμικού Σύκο Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το πίσω μέρος τους.
Βάζουμε τις κορυφές στον ατμομάγειρα και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Για τη βινεγκρέτ:
Σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο, με ελαιόλαδο, τα σκληρά πίσω μέρη από τα σπαράγγια.
Έπειτα τα χτυπάμε στο μούλτι με λίγο ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε το ζωμό, προσθέτουμε χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Βράζουμε σε νερό το κινόα μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το κινόα με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το δυόσμο, και το χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια, ελαιόλαδο, αλάτι και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ.
Σερβίρουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια, το δυόσμο και τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού και ελαιόλαδο.