ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 K.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
2 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ (ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
¼ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αλατίζουμε. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε την κάππαρη, το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις μελιτζάνες. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.