ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ
800 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ (BΡΑΣΜΕΝΟ)
8 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ (ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)
2 ΚΑΡΟΤΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΑ)
6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ AΣΠΡΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
8 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΣΦΗΝ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
10 ΚΛΩΝ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα καρότα. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Έπειτα βάζουμε τα μπουκετάκια μπόκολου, τα βράζουμε (να κρατάνε αρκετά και τα παγώνουμε κατευθείαν). Έπειτα κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια, τα ζεματίζουμε και τα παγώνουμε.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το βρασμένο καρότο, τα ζεματισμένα σπαράγγια, τα μανιτάρια και το βρασμένο μπρόκολο. Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και το σουσάμι.
Κόβουμε το συκώτι σε φέτες και το ψήνουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Έπειτα βάζουμε το μισό σχοινόπρασο, το βούτυρο, σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, το υπόλοιπο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.