ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 13/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 4 τορτίγιες
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 2 σφην. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.σ. μυρώνια
- Αλάτι – πιπέρι
Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 μικρή πράσινη πιπέρια
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
Για την αλμυρή σαντιγί:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:
Κόβουμε την πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρά λεπτά φιλετάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πιπεριές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στο ψυγείο, για 15-20 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
Έπειτα το βγάζουμε, το σωτάρουμε σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με τη μαρινάδα του, για περίπου 3-4 λεπτά και το αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει εκτός φωτιάς.
Ρίχνουμε το αλάτι και το καλαμπόκι.
Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και τα μυρώνια.
Για την αλμυρή σαντιγί:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ξεκινήσει να δένει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από λάιμ και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο μία τορτίγια. Απλώνουμε το κοτόπουλο από πάνω.
Καλύπτουμε με τη δεύτερη τορτίγια και προσθέτουμε την αλμυρή σαντιγί.